Pretraži ..

Pravila privatnosti

Dobrodošli na HUNIG-ova pravila privatnosti

Općenite informacije:

Hrvatska udruga naftnih inženjera i geologa – HUNIG, Šubićeva 29, 10000 Zagreb, OIB: 71462679759 poštuje vašu privatnost i obvezuju se zaštititi je tijekom Vašeg posjeta ovoj web stranici i s njom povezanoj mobilnoj stranici.

HUNIG djeluje kao voditelj obrade osobnih podataka te Vam predstavlja “Pravila privatnosti“ koja daju uvid u naše postupke u vezi s prikupljanjem, obradom, korištenjem i prijenosom Vaših osobnih podataka na treće osobe.

Vrste osobnih podataka

HUNIG prikupljaju i obrađuju osobne podatke o Vama (ime, prezime, akademska titula, OIB, datum rođenja, adresa, tvrtka u kojoj ste zaposleni, telefon, e-mail, fotografija, podaci o lokaciji, IP adresa) i to u slučajevima kada:

 • ispunjavate obrazac za članstvo u HUNIG-u;
 • ispunjavate obrazac za oglašavanje u časopisu Nafta i Plin;
 • ispunjavate obrazac za oglašavanje na web stranici HUNIG-a;
 • ispunjavate obrazac za kupovinu knjige «Hrvatski naftaši»;
 • pretražujete arhivu stručnih člana objavljenih u HUNIG-ovim publikacijama;
 • koristite obrazac – prijavnicu za sudjelovanje na pojedinom stručnom skupu;
 • ispunjavate narudžbenicu;
 • pretražujete stručne članke iz časopisa Nafta i Plin na portalu znanstvenih časopisa RH (HRČAK);
 • izvršite prijavu na naš Newsletter;
 • se povežete s nama putem društvenih mreža;
 • koristite kontakt obrazac na web stranici;
 • date komentare ili nam postavljate pitanja;
 • zatražite informacije ili koristite funkcije naše web stranice;
 • fotografiramo događanja i aktivnosti koje organiziramo;
 • Vas kontaktiramo u vezi s našim proizvodima, uslugama i događanjima;
 • Vam šaljemo račun za uslugu ili robu;
 • sklapamo ugovore o djelu i autorske ugovore

Kolačići

Proizvodi Google Inc.

Na stranici koristimo Google Analytics i Google Tag Manager, djelatnost web-analize Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google“) koja koristi tzv. kolačiće, tj. malene datoteke koje se spremaju na Vašem računalu. Prikupljamo log informacije te informacije koliko posjetitelja je bilo na određenim dijelovima stranice. Google analizira korištenje stranice te kolačići omogućuju analiziranje posjeta stranici dodjelom jedinstvenog nasumično generiranog ID-a Vašem uređaju po kome se Vaš uređaj identificira prilikom iduće posjete stranici. Vijek trajanja je 24 mjeseca, a pružatelj kolačića je Google. Ako ovu Internet stranicu posjećujete prvi put, na stranici će se pojaviti obavijest kojom Vas pozivamo da date privolu za korištenje ovih kolačića. Ako date svoju suglasnost (privolu), pohranit ćemo kolačić na Vaše računalo i ta se obavijest neće pojavljivati sve dok je valjan vijek trajanja kolačića. Nakon isteka valjanosti trajanja kolačića ili ako kolačić prije toga aktivno izbrišete, obavijest će se ponovno pojaviti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta stranici te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole. Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korištenjem stranice (npr. polazni URL, kod nas posjećene stranice, web-pretraživač koji ste koristili, Vaše postavke jezika, računalni sustav koji ste koristili ili razlučivost prikaza) se prenose na server Google-a u SAD, tamo se pohranjuju, analiziraju, a nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku. Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP-adresom. Na ovoj smo Internet stranici aktivirali od Google-a ponuđenu funkciju IP-anonimizacije, tako da se zadnjih 8 brojaka (tip Ipv4) odnosno zadnjih 80 bitova (tip Ipv6) Vaše IP-adrese briše.

Google je certificiran u vezi s EU-US Privacy Shield tako da se na obradu podataka od strane Google-a u SAD-u primjenjuje odgovarajuća razina zaštite osobnih podataka. Vašu privolu za web-analizu možete povući u svako doba time što ćete preuzeti i instalirati Googleov Browser-Plugin. Za daljnje informacije o Google Analytics molimo pogledajte Uvjete korištenja Google Analytics, u Osnove sigurnosti i zaštite podataka od Google Analytics kao i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka.

Izravni marketing – Newsletter

HUNIG putem Newslettera šalje informacije vezane za Međunarodnu konferenciju i izložbu o naftno-plinskom gospodarstvu, ponude za aktivno sudjelovanje na konferenciji i izložbi (predavanje, najam štanda, sponzorstvo, oglašavanje i drugo), informacije o programu konferencije i izložbe, načinu prijave i druge obavijesti koji uključuje poveznice na internetsku stranicu konferencije i izložbe.

Nadalje, putem Newslettera HUNIG Vas informira o održavanju okruglih stolova, predavanja, skupštine, radu tijela udruge, o izdavačkoj djelatnosti, novim izdanjima stručnog časopisa Nafta i Plin, zakonskoj regulativi u području naftno-plinskog gospodarstva, odnosno energetike u cjelini te zaštiti okoliša, suradnji s državnim tijelima, institucijama i fakultetima, marketinške materijale i druge novosti.

Društvene mreže

HUNIG prikuplja osobne podatke o svojim kontaktima na društvenim mrežama te ih kontaktira putem poruka. Pristupom aplikaciji HUNIG-a preko društvenih mreža Vi ovlašćujete HUNIG da sukladno ovim Pravilima privatnosti prikuplja, pohranjuje i upotrebljava neke/sve informacije za koje ste pristali da ih društvena mreža može predati HUNIG-u.

Natječaj za posao

HUNIG obrađuje osobne podatke kandidata koji se javljaju na naš natječaj za posao te ih čuva do završetka natječaja. Pristup osobnim podacima odabranih kandidata s kojima sklapa ugovor o radu te podatke radi dokazivanja određenih činjenica u postupku zapošljavanja imaju samo ovlaštene osobe HUNIG-a.

Primatelji

Vaši Osobni podaci mogu biti otkriveni za sljedeću svrhu:

 • subjektima potrebnima za izvršavanje narudžbe, prijave za događanje, slanje pošte i e-pošte, analiziranje podataka i pružanje marketinške podrške, fotografiranje događanja, obradu plaćanja kreditnim i debitnim karticama i pružanje korisničkih usluga, koji obično obrađuju Osobne podatke u ime HUNIG-a kao izvršitelja obrade;
 • subjektima koji održavaju naše informatičke sustave;
 • ovlaštenim osobama HUNIG-a za obradu osobnih podataka;
 • tijelima HUNIG-a;
 • službama za provođenje zakona i tijelima javne vlasti ;
 • pravnim i financijskim stručnjacima;
 • poslovnim partnerima za njihove potrebe samo u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama.

Poveznice na druge stranice – linkovi

HUNIG-ova web stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice. Kada napustite našu web stranicu, trebate primijetiti i pročitati uvjete i pravila privatnosti svake web stranice koju posjećujete. Preuzimanje materijala s određenih web stranica može rezultirati povredom prava intelektualnog vlasništva ili uvođenje virusa u Vaš računalni sustav.

Prijenos i otkrivanje Vaših osobnih podataka

Ovisno o vrsti usluge i odnosa kojeg imamo s Vama, Vaši se podaci mogu razmijeniti s trećim stranama uključenim u izvršenje naloga (npr. poštanska društva, odvjetnička društva, javne institucije, banke, itd.) Također, možda ćemo morati otkriti osobne podatke kako bismo udovoljili zakonskim zahtjevima ili se uskladili sa zakonom, propisom, nalogom javnog tijela, kako bismo zaštitili i/ ili ovršili prava i imovinu HUNIG-a ili trećih strana te zaštitili prava i sigurnost naših zaposlenika i trećih osoba.

Pravo na informaciju, pravo povlačenja i brisanja Vaših osobnih podataka

mate pravo pisanim putem tražiti informacije o Vašim osobnim podacima koje smo pohranili. Nadalje, u vezi s korištenjem Vaših osobnih podataka, imate pravo na ispravak, brisanje ili ograničenje obrade, kao i pravo na podnošenje žalbe tijelu nadležnom za zaštitu podataka.

Ako želite povući vašu suglasnost za pohranu ili upotrebu vaših podataka, naravno, možete nam poslati e-mail na adresu navedenu u točki Kontakti.

Za obavljanje nadzora nad obradom osobnih podataka u Republici Hrvatskoj nadležna je Agencija za zaštitu osobnih podataka, te sukladno tome, ispitanik prigovor u vezi povrede prava zajamčenih navedenim propisima podnosi navedenom tijelu.

Promjene i ažuriranja naših Pravila privatnosti

HUNIG pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti.

Sigurnost podataka

Sigurnost Vaših osobnih podataka iznimno nam je važna, stoga smo postavili odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo.

S obzirom na prirodu interneta, želimo Vam skrenuti pozornost na činjenicu da mogu postojati sigurnosni nedostaci u prijenosu podataka putem interneta i da potpuna zaštita podataka od pristupa trećih stranama nije moguća.

Kontaktirajte nas

Za sva pitanja vezana uz ovu Pravila o privatnosti ili obradu vaših podataka molimo kontaktirajte:

HUNIG
Šubićeva 29, 10 000 Zagreb
Republika Hrvatska
Telefonski broj: +385 98 429 298
E-mail: info@hunig.hr