Pretraži ..

Novosti iz energetike

Izborna skupština HUNIG-a: Želimir Šikonja predsjednik u drugom mandatu

Za dopredsjednike Udruge izabrani su: Jerko Jelić Balta (INA), Darko Pavlović (Plinacro), Laslo Farkaš Višontai (PSP) i Marko Cvetković (RGNF)

Na izbornoj skupštini Hrvatske udruge naftnih inženjera i geologa, održanoj 29. studenoga 2022. za predsjednika je, u drugom mandatu, izabran Želimir Šikonja. Zahvaljujući se u ime svih izabranih na funkcije i u tijela Udruge te svoje osobno ime, novoizabrani predsjednik je naglasio da Udruga nastavlja s proaktivnim radom, pomlađivanjem članstva i otvorenosti. 

Aktivnost HUNIG-a u proteklom mandatu

Izborna skupština kojom je predsjedalo Radno predsjedništvo: Dragutin Domitrović, Jasmina Jelić Balta i Zoran Čogelja razmatrala je izvješće o radu Udruge za 2022., financijsko izvješće za 2021., potom izvješće Nadzornog odbora te plan rada i financijski plan za 2023. Sve ove točke dobile su jednoglasnu podršku članova Skupštine.

Ukratko, HUNIG je u proteklom mandatnom razdoblju osigurao financijsku stabilnost rada udruge i povećao broj članova, poglavito onih mlađih. Nadalje, organizirao je tri međunarodne konferencije, izradio novu web stranicu, povećao aktivnost na društvenoj mreži LinkedIn, gdje ima oko 500 pratitelja te sudjelovao na 20-tak stručnih skupova na kojima se raspravljalo o energetskim temama. Također, održao je četiri okrugla stola, objavio 15 brojeva časopisa Nafta i Plin, čiji su radovi dostupni na HRČKU – Portalu znanstvenih časopisa RH.  Naposljetku, povećana je prisutnost HUNIG-a u javnosti kroz sudjelovanje predsjednika, odnosno davanje izjava i intervjua u elektroničkim i tiskanim medijima. Jednako tako važna je i komunikacija s državnim tijelima, institucijama, tvrtkama utemeljiteljima i podupirateljima. 

Izabrana tijela udruge

Za dopredsjednike Udruge izabrani su: Jerko Jelić Balta (INA), Darko Pavlović (Plinacro), Laslo Farkaš Višontai (PSP) i Marko Cvetković (RGNF).

Članovi Predsjedništva su po funkciji: Želimir Šikonja, Jerko Jelić Balta, Darko Pavlović, Laslo Farkaš Višontai, Marko Cvetković i  Stefanija Novak Zoroe, potom  predstavnici tvrtki: Marko Živković i Saša Matić (INA), Robert Bošnjak (Plinacro), Alen Paljušić (PSP), Ivan Fugaš (LNG Hrvatska), Damir Vrbić (JANAF), Svetlana Petrović (Crodux-energetika) i Andrea Valjak (HGK). Uz njih u Predsjedništvo su izabrani još i: Dragutin Domitrović, Tvrtko Perković, Željko Belošić, Ivan Meandžija, Lovorka Kipson i  Željko Tremac.

Skupština je jednoglasno prihvatila prijedlog Izborne komisije da se u Nadzorni odbor izaberu Melita Ćapin, Gordana Sekulić i Mirko Lukić. U Sud časti  imenovani su: Antun Bauk, Željko Matiša i Zdenko Krištafor. 

Na Skupštini je održana zanimljiva prezentacija o 70. obljetnici Istraživanja i proizvodnje nafte i plina u RH te panel rasprava predstavnika nekoliko generacija hrvatskih naftaša koji su bili, ili i danas jesu, sudionici te povijesti, među kojima Željko Matiša, Željko Belošić, Mirko Lukić i Željana Kljaić. 

                                                                                                  S. Novak-Zoroe

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Saznajte više na stranici Pravila o privatnosti